Da jeg var liten var drømmen å få en hund, noe jeg ikke fikk fordi pappa sa nei, det var en stor sorg for meg. Da moren og faren min skilte lag kom plutselig moren min hjem en dag med en voksen Collie hannhund, da var jeg 8 år gammel, i 1993. Lykken var stor og Lance og jeg ble bestevenner med det samme.

Hundefamilen vokste og frem til jeg var 20 år hadde vi hatt fire Collie langhår. Nå var jeg klar for en litt mer aktiv rase og valget falt på Australian Shepherd. Jeg ble fòrvert for en Aussie tispe og jeg fikk lov å ha oppdretters kull hos meg, dette var i 2009. Et frø ble sådd i meg. Mitt første egne Aussiekull ble født i 2011.

Jeg har konkurrert i lydighet, bruks og agility med mine Aussies samt stilt ut på en god del utstillinger. En periode trente jeg aktivt i Norske redningshunder.

Interessen for Welsh Corgi Pembroke kom da jeg så dem på en utstilling i 2013. Kvikke, førerorienterte, robuste, smarte og utrolig vakre. En sånn bare måtte jeg ha! Så da kontaktet jeg en oppdretter jeg syns hadde fine hunder, og etter 6 år på venteliste kom drømmehunden, for det var hun virkelig. Hun var vakker som en skatt og oppnådde utrolig mange titler og flotte utstillingsresultater, hun og jeg var også godkjent ettersøksekvipasje på Elg, rådyr og hjort.

Nå kan jeg aldri tenke meg å leve uten rasen. Jeg syns rasen har utrolig mange gode egenskaper og kvaliteter. Og de er meget allsidige.

Jeg har hatt verv i den lokale hundeklubben, raseklubben for Australian Shepherd, raseklubben for Corgirasene, NKK avd Vestfold, og i Norgers jeger og fiskerforening. Jeg har holdt utstillingskurs og vært intruktør i lydighet og agility. Jeg er ringsekretær og i fjor ble jeg utdannet dommer på mine første raser.

Nina Holm